Defender Source

Defender Source (http://www.defendersource.com/forum/)
-   Defender Technical Discussions (http://www.defendersource.com/forum/f6/)
-   -   2.5NA Wiring - Help Needed (http://www.defendersource.com/forum/f6/2-5na-wiring-help-needed-70411.html)

ben little May 4th, 2016 03:52 PM

2.5NA Wiring - Help Needed
 
Nearing the end of my 110 restoration and I cannot seem to figure something out.

There is a single 'green' wire coming off the inside of the injector pump - Where does this connect to?

Can someone possibly post a pic of the loom that it plugs into?

Thanks in advance.

Red90 May 4th, 2016 03:59 PM

The only connection to the injection pump should be for the fuel solenoid and it should be white with black stripe which is direct from the ignition switch. Green is switched and fused power.

You can download the factory manual here: pdf Land Rover Manuals | Landroverweb.com Wiring schematics are in there.

ben little May 4th, 2016 05:11 PM

Quote:

Originally Posted by Red90 (Post 736586)
The only connection to the injection pump should be for the fuel solenoid and it should be white with black stripe which is direct from the ignition switch. Green is switched and fused power.

You can download the factory manual here: pdf Land Rover Manuals | Landroverweb.com Wiring schematics are in there.

Thanks... Yea I've looked through the manuals and my truck seems to have different colors than what the manual suggests. Could be the ex-MOD... Not sure.

The wire is definitely green (solid green IIRC).

Ash May 4th, 2016 05:27 PM

Can you post a picture of it? Hard to say what you've got going on without seeing it. As John said, there should only be a single connection on the pump.

-Ash

Red90 May 4th, 2016 05:55 PM

Quote:

Originally Posted by ben little (Post 736611)
Thanks... Yea I've looked through the manuals and my truck seems to have different colors than what the manual suggests. Could be the ex-MOD... Not sure. The wire is definitely green (solid green IIRC).

I have the MOD wiring schematic and the colors should be the same.

As Ash says a picture might help. Show where it goes.

Red90 May 4th, 2016 06:00 PM

Maybe oil temp sensor. It is supposed to be light green with green stripe.

Red90 May 4th, 2016 06:02 PM

1 Attachment(s)
Here is the MOD wiring diagram.

ben little May 4th, 2016 08:36 PM

Ugh... Thanks guys. Good news, I'm just a dumbass - looked closer at this again and figured it out.

The green wire is actually for the oil temp sensor.


All times are GMT -5. The time now is 10:16 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.