wipers stopped working - Defender Source
Defender Source  

Go Back   Defender Source > Defender & Series Technical Discussions > Defender Technical Discussions

Join the Defender Source Community Today

Thread Tools
Old February 25th, 2008, 01:25 PM
MontanaD90's Avatar
Status: Offline
95/ Defender 90 NAS
Join Date: Oct 2007
Location: Bozeman, MT, and Boston, MA, USA
Posts: 38
wipers stopped working

So it is winter here in montana and the snow is coming down and my wipers don't work. When I turn them on I can hear the motor running and it sounds like there is a clicking coming from the dash where the motor is, and the wipers do not move. Seeing as this is a pretty big safety hazard not having wipers I called a local shop that works on a lot of Rovers and they said it was going to be this massive elaborate process to fix and cost 700$. Being the starving college student who spent every penny he has on my defender that isn't a very appealing choice. Has anyone had this problem or knows how to fix it, or has insight it would be greatly appreciated.

I bought it to use it
If its not fun, why do it
Reply With Quote
Old February 25th, 2008, 01:27 PM
KevinNY's Avatar
Status: Offline
Kevin Buckley
1973 coiler
Join Date: Apr 2005
Location: Guilderland,NY
Posts: 1,462
If it's the same a series III, then just remove the wiper motor cover, chancesare the nut that holds the cable housing has come loose. Happened to me once, takes 5 minutes to fix.
'73 SeriesIII coiler,"The Goat", Daihatsu 2.8TD,Santana,Ashcroft,ARB's,etc., now SOLD
Reply With Quote

Lower Navigation
Go Back   Defender Source > Defender & Series Technical Discussions > Defender Technical Discussions

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best way across the US Mike Hippert Defender Technical Discussions 174 April 29th, 2010 03:56 PM
Indicators stopped working ... leastonce Defender Technical Discussions 1 November 2nd, 2009 10:25 AM
wipers overrun artm Defender Technical Discussions 18 February 26th, 2009 01:32 AM
My headlights are not working woldd90 Defender Technical Discussions 13 December 2nd, 2005 10:49 AM
'95 Factory Radio Fade/Treble/Bass Button Not Working gamberik Defender Technical Discussions 1 March 30th, 2005 01:05 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:05 PM.