Seeking 3.9 Mass Air flow sensor - Defender Source
Defender Source  

Go Back   Defender Source > Defender & Series Technical Discussions > Defender Technical Discussions


Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old June 2nd, 2014, 05:08 PM
Sned's Avatar
Sned
Status: Offline
Ed
1994 NAS D90
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Newport, RI, USA
Posts: 167
Registry
Seeking 3.9 Mass Air flow sensor

Does anybody have a good MAFS for a 94 3.9 that they would sell? Please ping me. Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old June 2nd, 2014, 05:16 PM
]-[ @ n $'s Avatar
]-[ @ n $
Status: Offline
Hans
Hunting
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Deutschland
Posts: 349
Registry
Pretty sure I have a spare. I'll post pics when I get home to make sure it's the right part.
Reply With Quote
  #3  
Old June 2nd, 2014, 05:16 PM
rijosho's Avatar
rijosho
Status: Offline
Joshua
1995 Black ST - Rhinolined edition
Research Assistant/Eagle Eyes
 
Join Date: Apr 2009
Location: NYC
Posts: 16,557
Registry
Before spending a ton of $$ (like I nearly did a few months ago) you may want to start by explainig to us your symptoms and most recent work completed either before the issue started, or that was completed to try to fix the issue that you now believe the MAF is to blame.
__________________
Quote:
I am talking purely from an aesthetics standpoint.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #4  
Old June 2nd, 2014, 05:49 PM
Z.G's Avatar
Z.G
Status: Online
Zack
300Tdi 95 D1
Member
 
Join Date: May 2013
Location: Burlington, VT
Posts: 4,685
Registry
$75 shipped....
Reply With Quote
  #5  
Old June 2nd, 2014, 08:14 PM
Sned's Avatar
Sned
Status: Offline
Ed
1994 NAS D90
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Newport, RI, USA
Posts: 167
Registry
Z.G. Is that for a Lucas or a reman?
Reply With Quote
  #6  
Old June 2nd, 2014, 08:36 PM
Sned's Avatar
Sned
Status: Offline
Ed
1994 NAS D90
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Newport, RI, USA
Posts: 167
Registry
Great thanks.
Reply With Quote
  #7  
Old June 2nd, 2014, 09:31 PM
RoverDude
Status: Offline
John Gadd
Many
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: The OC, CA
Posts: 354
I believe the 94 used a 5AM. I have both 3AM & 5AM used for $60 shipped.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSCN2677.jpg
Views:	78
Size:	59.4 KB
ID:	96178  
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #8  
Old June 2nd, 2014, 09:53 PM
rover4x4's Avatar
rover4x4
Status: Offline
Phillip
1995 SW #487/500
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: The Old North State
Posts: 7,527
Registry
5am, i wouldve sent you one if it was posted in the correct section of the site
__________________
Poor gas mileage gets you to the best places on earth
Reply With Quote
  #9  
Old June 4th, 2014, 09:06 PM
Sned's Avatar
Sned
Status: Offline
Ed
1994 NAS D90
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Newport, RI, USA
Posts: 167
Registry
Thanks very much ZG and Rover Dude for helping out a brother out in need. Apologies for posting to the tech thread as I had assumed I was going to get into some troubleshooting discussion. Deferring the work to Brian @ British 4x4 of Reno. Thanks to whomever for that recommendation as well. Seems like a real solid shop.
Reply With Quote
  #10  
Old June 4th, 2014, 10:59 PM
]-[ @ n $'s Avatar
]-[ @ n $
Status: Offline
Hans
Hunting
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Deutschland
Posts: 349
Registry
Finally got some pics. It's a 5AM. Part number ERR5198.

Still need one or are you squared away?
Reply With Quote
  #11  
Old June 5th, 2014, 11:15 AM
Sned's Avatar
Sned
Status: Offline
Ed
1994 NAS D90
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Newport, RI, USA
Posts: 167
Registry
Sure I will take it. Send me a PM with picks & purchase info. Thanks,
Reply With Quote
  #12  
Old June 5th, 2014, 12:46 PM
]-[ @ n $'s Avatar
]-[ @ n $
Status: Offline
Hans
Hunting
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Deutschland
Posts: 349
Registry
Quote:
Originally Posted by Sned View Post
Sure I will take it. Send me a PM with picks & purchase info. Thanks,
You can have it. It should be functional but I don't know for sure so be sure to test it (however that works) before install.

Just PM me your mailing address and I'll get it in the mail tomorrow or Saturday.
Reply With Quote
  #13  
Old June 5th, 2014, 01:47 PM
rijosho's Avatar
rijosho
Status: Offline
Joshua
1995 Black ST - Rhinolined edition
Research Assistant/Eagle Eyes
 
Join Date: Apr 2009
Location: NYC
Posts: 16,557
Registry
Quote:
Originally Posted by Sned View Post
Thanks very much ZG and Rover Dude for helping out a brother out in need. Apologies for posting to the tech thread as I had assumed I was going to get into some troubleshooting discussion. Deferring the work to Brian @ British 4x4 of Reno. Thanks to whomever for that recommendation as well. Seems like a real solid shop.

Well um I had asked you to start it but you never gave us anything to work with.

Quote:
Originally Posted by rijosho View Post
Before spending a ton of $$ (like I nearly did a few months ago) you may want to start by explainig to us your symptoms and most recent work completed either before the issue started, or that was completed to try to fix the issue that you now believe the MAF is to blame.
__________________
Quote:
I am talking purely from an aesthetics standpoint.
Reply With Quote
  #14  
Old June 18th, 2014, 07:02 PM
]-[ @ n $'s Avatar
]-[ @ n $
Status: Offline
Hans
Hunting
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Deutschland
Posts: 349
Registry
Did your mechanic receive the MAS I sent?
Reply With Quote
  #15  
Old June 18th, 2014, 07:23 PM
Sned's Avatar
Sned
Status: Offline
Ed
1994 NAS D90
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Newport, RI, USA
Posts: 167
Registry
Pretty sure. He contacted me today and informed that he has her running perfectly. Sounds like I finally found the right mechanic. I received (1) OEM unit and (1) Reman unit. If yours was the OEM, thats the one he used. Much appreciated! Let me know if I can ever return the favor!
Reply With Quote
  #16  
Old June 18th, 2014, 10:51 PM
]-[ @ n $'s Avatar
]-[ @ n $
Status: Offline
Hans
Hunting
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Deutschland
Posts: 349
Registry
Quote:
Originally Posted by Sned View Post
Pretty sure. He contacted me today and informed that he has her running perfectly. Sounds like I finally found the right mechanic. I received (1) OEM unit and (1) Reman unit. If yours was the OEM, thats the one he used. Much appreciated! Let me know if I can ever return the favor!
I believe I sent you an OEM part but I'm not certain. Pics attached. Glad it worked out either way.





Reply With Quote
  #17  
Old June 19th, 2014, 12:54 AM
Z.G's Avatar
Z.G
Status: Online
Zack
300Tdi 95 D1
Member
 
Join Date: May 2013
Location: Burlington, VT
Posts: 4,685
Registry
If Hans sent a genuine, then both were, as mine was a gen. unit as well.
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Defender Source > Defender & Series Technical Discussions > Defender Technical Discussions

Tags
sensor

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4.0 Sagem Mass Air Flow Sensor RoverC For Sale - Parts 3 June 24th, 2008 08:28 PM
'97 Mass Air Flow Sensor (Sagem) jcollinge Wanted 1 May 17th, 2008 10:44 PM
Mass Air Flow Sensor 3.9 Jon_Winningham Wanted 5 November 4th, 2007 06:56 PM
3.9 Mass Air flow sensor rgrrvr Wanted 2 June 13th, 2007 11:46 PM
Mass air flow sensor! TwisteD90 Wanted 1 October 20th, 2005 06:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:58 PM.


Copyright