Relocation Ignition Module Kit - Now no spark - Defender Source
Defender Source  

Go Back   Defender Source > Defender & Series Technical Discussions > Defender Technical Discussions


Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old May 27th, 2012, 10:33 AM
loykd's Avatar
loykd
Status: Offline
Ken Loy
1994 Portofino Red ST
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Arlington, VA
Posts: 897
Relocation Ignition Module Kit - Now no spark

I just installed Atlantic British's relocation kit and I must have gotten some wiring wrong. When I crank it, I get no spark. I pulled the lead from the coil to the distro and I don't see a spark from that wire?

Maybe I've got the wires mixed up at the coil.

Can someone describe their wiring at the coil? Also, which terminal does the black wire with the do-hickey on the other end get connected to?

If someone is in Nova/DC wouldn't mind me coming by to check theirs out this weekend, I'd appreciate it.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0687.jpg
Views:	137
Size:	92.0 KB
ID:	52199  
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old May 27th, 2012, 03:03 PM
nathanwind's Avatar
nathanwind
Status: Offline
Jason Lavender
88-90-127-LR3
D-90 Source Vendor
 
Join Date: Jan 2008
Location: Saratoga NY
Posts: 8,741
Registry
Quote:
Originally Posted by loykd View Post
I just installed Atlantic British's relocation kit and I must have gotten some wiring wrong. When I crank it, I get no spark. I pulled the lead from the coil to the distro and I don't see a spark from that wire?

Maybe I've got the wires mixed up at the coil.

Can someone describe their wiring at the coil? Also, which terminal does the black wire with the do-hickey on the other end get connected to?

If someone is in Nova/DC wouldn't mind me coming by to check theirs out this weekend, I'd appreciate it.
Ken:

I may be heading to Tony Brooks' later today, otherwise I should be around on/off today and tomorrow. Will pm you my #.
__________________
Jason Lavender
'71 Series IIA
'88 127 #F96 DKN
'94 90 NAS #324
'06 LR3 HSE

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

(10% discount for DSource members, use coupon code "D90")

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #3  
Old May 31st, 2012, 09:17 PM
nathanwind's Avatar
nathanwind
Status: Offline
Jason Lavender
88-90-127-LR3
D-90 Source Vendor
 
Join Date: Jan 2008
Location: Saratoga NY
Posts: 8,741
Registry
Ken, just curious...any luck yet?
__________________
Jason Lavender
'71 Series IIA
'88 127 #F96 DKN
'94 90 NAS #324
'06 LR3 HSE

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

(10% discount for DSource members, use coupon code "D90")

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #4  
Old May 31st, 2012, 10:36 PM
rover4x4's Avatar
rover4x4
Status: Offline
Phillip
1995 SW #487/500
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: The Old North State
Posts: 7,522
Registry
Looks like you are missing a connection at one of the space terminals on the coil, ill post a photo tomorrow.

I did th same thing when I replaced the coil on my classic. I fiddled with the wires and got it running.
__________________
Poor gas mileage gets you to the best places on earth
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Defender Source > Defender & Series Technical Discussions > Defender Technical Discussions

Tags
kit, mod

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Distributor OR Ignition Module? tdn Defender Technical Discussions 12 December 7th, 2010 12:52 PM
Ignition Amplifier Module Relocation Kit (STC1856) jimngo For Sale - Parts 27 November 23rd, 2010 07:52 PM
Ford Duraspark replacement Ignition Control Module ICM jcasteel Defender Technical Discussions 0 June 7th, 2005 02:28 PM
Ignition Relocation = No Start...Help JRowe Defender Technical Discussions 5 March 8th, 2004 12:45 PM
Ignition Module Relocation: Help JRowe Defender Technical Discussions 21 March 7th, 2004 11:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:25 PM.


Copyright