Oil gauge and sender upgrade question - Defender Source
Defender Source  

Go Back   Defender Source > Defender & Series Technical Discussions > Defender Technical Discussions


Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old January 31st, 2013, 07:38 PM
Rover110
Status: Offline
Steve
1993 Defender 110 NAS #472
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: New York
Posts: 280
Oil gauge and sender upgrade question

I bought a new VDO gauge. The VDO sender and Parker adapter are on their way.
When I install the sender & adapter do they need any teflon or thread sealant or are they good out of the box?
thank for the feedback.
s
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old February 1st, 2013, 11:13 AM
michael67's Avatar
michael67
Status: Offline
Michael White
110 Tdi
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Dripping Springs, Texas
Posts: 342
I put teflon tape on mine. No leaks so far.
__________________
"Every normal man must be tempted, at times, to spit on his hands, hoist the
black flag and start slitting throats." - H. L. Mencken
Reply With Quote
  #3  
Old February 1st, 2013, 11:28 AM
Red90's Avatar
Red90
Status: Online
John B.
1991 Defender 90, 200TDI
Site Team
 
Join Date: Sep 2003
Location: Calgary
Posts: 9,230
Registry
It depends if they have a separate ground or ground through the housing. If there is not a separate ground, you must not use any sealant.
__________________
Pissing people off on the "net" since 1983.

Land Rover. Turning owners into mechanics since 1948.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #4  
Old February 1st, 2013, 03:13 PM
Rover110
Status: Offline
Steve
1993 Defender 110 NAS #472
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: New York
Posts: 280
Thanks for the input
Reply With Quote
  #5  
Old March 30th, 2013, 03:17 PM
Rover110
Status: Offline
Steve
1993 Defender 110 NAS #472
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: New York
Posts: 280
Hi All,

I installed the VDO oil pressure gauge. Today I installed the VDO sender and adapter and attached the wire.
The lights on the gauge are connected and working. Below that I have a green/white wire on drives side that is connected as it was before and a white wire on passenger side of gauge with a bullet connector.
Anywhere I try and connect the white wire, that seems logical send the gauge needle to max.
I'd rather not fry anything so any advice would be appreciated.
Where does the wire go? do I have a short?

Thanks
Steve
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Defender Source > Defender & Series Technical Discussions > Defender Technical Discussions

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ANother strange gauge question? ipgregory Defender Technical Discussions 9 April 8th, 2012 10:29 PM
sender P/N for factory oil pressure gauge 300TDi TS888 Defender Technical Discussions 4 May 28th, 2011 06:56 AM
Temp sender question cgalpin Defender Technical Discussions 8 February 18th, 2011 08:10 AM
diameter/thread of sending units for gauge upgrade jaherring Defender Technical Discussions 3 September 29th, 2005 05:14 PM
Temp gauge sender for '97? Chaucer Misc. Chit-Chat 6 February 24th, 2005 07:47 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:59 PM.


Copyright