Hesitation - Defender Source
Defender Source  

Go Back   Defender Source > Defender & Series Technical Discussions > Defender Technical Discussions


Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old August 23rd, 2004, 11:38 AM
kiefffff's Avatar
kiefffff
Status: Offline
Keith Rider
1994 Portofino ST: #217
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: C-Ville, Nelson County VA
Posts: 420
Registry
Hesitation

While driving home last night the truck started to hesitate and felt very sluggish when trying to accelerate. The truck was fine, then all of a sudden it started after I slowed for a light and left turn. Really weird. Anyone experience this before or have insight into the possible problem? Thanks.

Ohh yeah, I lost my start up jingles a few months ago too. That is probably a fuse.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old August 23rd, 2004, 11:47 AM
Mike Hippert's Avatar
Mike Hippert
Status: Offline
D-90Slut/Stalker,SNLPres
94 D-90 Grinding Rover
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Manchester NH USA
Posts: 4,789
LOL start up jingles, I haven't heard those in over a year. Has the ECU thrown any codes? did you just fill up on gas at all? Change the fuel filter in the last couple years? We need more details man!
__________________
Don't forget to
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
first then ask questions later! The loose nut behind the wheel
Reply With Quote
  #3  
Old August 23rd, 2004, 12:02 PM
kiefffff's Avatar
kiefffff
Status: Offline
Keith Rider
1994 Portofino ST: #217
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: C-Ville, Nelson County VA
Posts: 420
Registry
Don't think the ECU has thrown any codes? No check engine light, etc, as of right now. Everything has been aokay up until about 9 blocks from my house. That's when this hesitation/engine sputtering thing started. The tank is 1/2 full right now. Filled up a few weeks ago. Might have condensation in gas. A lot of rain down here in Virginia this summer. (MAR will be super muddy!) Don't think the fuel filter, etc. has been changed in years. I have only had the truck for 1.5 years and I know I haven't touched the fuel filter, etc. Also hear buzzing noise from fuel pump in rear. That normal?
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #4  
Old August 23rd, 2004, 12:08 PM
Mike Hippert's Avatar
Mike Hippert
Status: Offline
D-90Slut/Stalker,SNLPres
94 D-90 Grinding Rover
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Manchester NH USA
Posts: 4,789
How loud is the pump, you should be able to hear it when you turn the key to on but once the engine starts I don't think you should be able to hear it (not because it switches off but because it is very quiet), I can barely hear mine with the engine off. A lot of the time when your fuel pump goes it starts screaming, but I would check the cheap things first like the fuel filter and put some dry gas (I think thatís what they call it) in the gas to get rid of any water in the tank (just make sure it works with fuel injectors). You may just want to drive it for a while and then try a fresh tank of gas.
__________________
Don't forget to
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
first then ask questions later! The loose nut behind the wheel
Reply With Quote
  #5  
Old August 23rd, 2004, 12:16 PM
kiefffff's Avatar
kiefffff
Status: Offline
Keith Rider
1994 Portofino ST: #217
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: C-Ville, Nelson County VA
Posts: 420
Registry
Its a slight humming/buzzing sound. You can hear it over the exhaust though. I'll try filling it up with some new gas and dump some STP fuel injector cleaner in there and see if that works. I hope that's all it is!
Reply With Quote
  #6  
Old August 23rd, 2004, 03:56 PM
Bowtracer's Avatar
Bowtracer
Status: Offline
Peter Sherman
NAS 110
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Old Mill Creek IL
Posts: 690
you may want to look at your ignition. cap & rotor [condensation], check wires esp at the coil,make sure they are on all the way.
Reply With Quote
  #7  
Old August 23rd, 2004, 10:54 PM
kiefffff's Avatar
kiefffff
Status: Offline
Keith Rider
1994 Portofino ST: #217
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: C-Ville, Nelson County VA
Posts: 420
Registry
Well, when I got home from work I took it for a "test" drive and it drove fine. Really weird. Maybe it was moisture. Plan to do the 60,000 mile maintenance soon. Hopefully that will solve any issue.
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Defender Source > Defender & Series Technical Discussions > Defender Technical Discussions

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hesitation 88 RRC, Bad TPS? scoot_mcgrute Defender Technical Discussions 2 July 30th, 2009 11:47 PM
Hesitation under acceleration durangorover Defender Technical Discussions 16 June 24th, 2009 07:17 PM
Condensation in gas tank Antonios Defender Technical Discussions 25 March 25th, 2006 09:38 PM
ZF Transmission Hesitation Shifting 1of40 Defender Technical Discussions 1 July 26th, 2005 11:41 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:42 PM.


Copyright