Help needed!! Vehicle speed sensor - Page 2 - Defender Source
Defender Source  

Go Back   Defender Source > Defender & Series Technical Discussions > Defender Technical Discussions


Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old April 7th, 2016, 04:52 PM
Red90's Avatar
Red90
Status: Online
John B.
1991 Defender 90, 200TDI
Site Team
 
Join Date: Sep 2003
Location: Calgary
Posts: 9,225
Registry
Quote:
Originally Posted by MotoMando View Post
Current Configuration

From Vehicle Bundle - to new connection:
Thin Black - Ground
Yellow/Pink - Black/Red
Black/Red - VDO Pin 8
Thick Black - VDO Pin 3
White/Green - VDO Pin 4
Have you disturbed any of the stock wiring from the VSS to the ECU?
__________________
Pissing people off on the "net" since 1983.

Land Rover. Turning owners into mechanics since 1948.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #22  
Old April 7th, 2016, 05:17 PM
MotoMando
Status: Offline
Armando Centeno
1997 Defender 90 SW
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Delaware, OH USA
Posts: 119
Quote:
Originally Posted by Red90 View Post
Have you disturbed any of the stock wiring from the VSS to the ECU?
I definitely disturbed the wires. I replaced the 19 year old VSS with a new one. I thought that it was failing. After searching, I found this thread.
Reply With Quote
  #23  
Old April 7th, 2016, 05:35 PM
Red90's Avatar
Red90
Status: Online
John B.
1991 Defender 90, 200TDI
Site Team
 
Join Date: Sep 2003
Location: Calgary
Posts: 9,225
Registry
I meant have you changed any of the wiring.
__________________
Pissing people off on the "net" since 1983.

Land Rover. Turning owners into mechanics since 1948.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #24  
Old April 7th, 2016, 05:44 PM
MotoMando
Status: Offline
Armando Centeno
1997 Defender 90 SW
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Delaware, OH USA
Posts: 119
Quote:
Originally Posted by Red90 View Post
I meant have you changed any of the wiring.
I have not modified the wires off the VSS. My thoughts are the ECU is not getting a signal from the Speedometer that the original speedo use to send. Anyone know how to do that for a 1997 D90?
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Defender Source > Defender & Series Technical Discussions > Defender Technical Discussions

Tags
sensor

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Road Speed Sensor Cred Defender Technical Discussions 2 February 16th, 2010 09:37 PM
Speed Sensor for Aftermarket NAV system? 97d90#773 Defender Technical Discussions 2 May 20th, 2006 11:45 PM
Speed Sensor and ECU Issues DJ Menasco Defender Technical Discussions 14 February 16th, 2006 08:45 PM
speed sensor wiring rcork Defender Technical Discussions 2 July 27th, 2004 09:44 PM
Can anybody do a Vin Check for me? Quimbola Misc. Chit-Chat 7 February 18th, 2004 06:24 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:55 PM.


Copyright